A kereskedelmi rendszerek specialistája.

A kereskedelmi rendszerek specialistája.

Legújabb verzió

Belépés

A teljes tartalom csak belépés után érhető el.Regisztráljon saját fiókot, így hozzáférhet minden oldalhoz!

Keresés a webhelyen

Távsegítség

 

Kapcsolódó cikkek

Hiba
  • Hiba történt a hírcsatorna adatainak betöltésekor.
Áfaváltás_régi
Bruttó árak megőrzése PDF Nyomtatás E-mail
2009. június 30. kedd, 19:24

Azon felhasználóink számára, akik az áfa emelés ellenére szeretnék megőrizni korábbi bruttó eladási áraikat.

A most letölthető legfrissebb Profit 5.1 (3971) verzió a szerda reggeli áfakulcs váltáskor lehetővé teszi az eredeti bruttó eladási árak megőrzését.

Bővebben...
 
Alapértelmezett áfakulcs PDF Nyomtatás E-mail
2009. június 27. szombat, 20:21

A Profit 5.1 (3967) verzióban megjelent az alapértelmezett áfakulcs beállításának lehetősége. Ezt a korábbi verziók automatikusan állították be, de mivel szükség lehet ennek felülbírálására, most a Beállítás | Alap üzemmódok | Áfa-kulcsok oldalon ez elvégezhető. Alapértelmezésben a menü jelszava: 222.

Fontos! Az alapértelmezett áfakulcs határozza meg, hogy új cikk létrehozásakor az milyen áfakulcs besorolást kap. Ennek július 1-től (a kedvezményes kulcsba tartozó cikkek kivételével) az új normál 25%-osnal kell lenni. Feltétlenül ellenőrizzük ezt a beállítást júliusban az első új cikk létrehozása előtt!

Alapértelmezett áfakulcs beállítása

 

 
Új 18%-os áfakulcs PDF Nyomtatás E-mail
2009. június 22. hétfő, 15:12

Az Áfa tv. módosítása egy új kedvezményes 18%-os áfakulcs megjelenését is eredményezi. Mivel az e kulcsba tartozó termékek automatikus felismerése nem megoldható, az átsorolást kézzel kell elvégezni.

Bővebben...
 
Az áfaváltással megváltoznak a bruttó egységárak PDF Nyomtatás E-mail
2009. június 22. hétfő, 15:38

Mivel a Profit a termékek és szolgáltatások nettó egységárát és az áfakulcsát tárolja, áfakulcs váltásakor automatikusan megváltoznak a bruttó eladási árak is. Azonban van mód az így keletkezett árak felül bírálatára. Erre szükség lehet, ha nem kívánunk áremelést, vagy kerekített, esetleg kilencre végződő árakat használunk.

Módosítás dátuma: 2011. december 19. hétfő, 17:49
Bővebben...
 
Mikor milyen áfakulcsot kell alkalmazni? PDF Nyomtatás E-mail
2009. június 22. hétfő, 14:23

A frissítésként feltelepített Profit automatikusan átállítja a készlettörzsben az áfakulcsokat és a bruttó árakat július 1-én az első indításkor. A törvénymódosításban érintett új 18%-os kedvezményes termékeket forgalmazó felhasználóink ezen termékek áfakulcsát kézzel tudják egyenként beállítani. Lásd erről külön cikkünket!

Fontos tudnivaló, hogy a számlákon alkalmazandó áfakulcsot nem a számla dátuma, hanem a teljesítés időpontja határozza meg. Ebből következik, hogy már júniusban is kiállíthatók lesznek számlák 25%-os áfával, másrész júliusban is készülhetnek számlák 20%-os áfakulccsal.

Bővebben...
 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

NAV hírek

NAV-hírek
Ez a hírcsatorna összesítve tartalmazza valamennyi magyar nyelvű RSS-csatorna - kivéve a régiós csatornák - információját
NAV-hírek
  • 2008-as jelű bevallás új verziójáról tájékoztatás
  • 2071
    Bevallás a tevékenységét 2020. évben megszüntető, átalakulással megszűnő, a kisadózó vállalkozások tételes adóját vagy a kisvállalati adót 2020. évben vagy 2021. évtől választó adózók részére
  • 2029EUD
    A 2020. évben kezdődő üzleti évi társasági adónak, az energiaellátók jövedelemadójának, az innovációs járuléknak, valamint a szakképzési hozzájárulás különbözetének, és a növekedési adóhitelnek a bevallása az előtársaságok, a naptári évtől eltérő üzleti évet választó adózók, valamint a forintról devizára, devizáról forintra, devizáról más devizára áttérő adózók részére Kérjük, használja a legújabb verziót!

Módosított jogszabályok

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack