A kereskedelmi rendszerek specialistája.

A kereskedelmi rendszerek specialistája.

Legújabb verzió

Belépés

A teljes tartalom csak belépés után érhető el.Regisztráljon saját fiókot, így hozzáférhet minden oldalhoz!

Keresés a webhelyen

Távsegítség

 

Hiba
  • Hiba történt a hírcsatorna adatainak betöltésekor.
Áfakulcsok változása 2009 PDF Nyomtatás E-mail
2009. június 15. hétfő, 01:00

Az Áfa tv. 2009. július 1-től hatályba lépő módosítása miatt az általános mértékű áfakulcs 20%-ról 25%-ra emelkedik. Ezzel egy időben a tej, egyes tejtermékek, illetve a gabona, liszt, keményítő vagy tej felhasználásával készült termékek új kedvezményes adókulcsba kerülnek, adómértékük 20%-ról 18%-ra csökken.

Az változás kapcsán új frissítések tölthetők le a Profit Kereskedelmi Rendszer egyes verzióihoz. Fontos, hogy a már meglévő verzióval (pl. 5.1 vagy 6.0 verzió) azonos verziószámú frissítést töltsék le!  A frissítés előtt feltétlenül készítsenek adatmentést!

A frissítésként feltelepített Profit automatikusan átállítja a készlettörzsben az áfakulcsokat és a bruttó árakat július 1-én az első indításkor. Az átállítás a bruttó árakat is növeli, módosítva az esetleg kerekített bruttó árakat. Az automatikusan módosított árak felülbírálhatók a Készlettábla |  Csoportos árképzés funkcióval.

Fontos tudnivaló, hogy a számlákon alkalmazandó áfakulcsot nem a számla dátuma, hanem a számlateljesítés dátuma határozza meg. Külön szabály vonatkozik a folyamatos szolgáltatás számlázására is. Ezért az régi vagy új áfakulcs alkalmazása nem feltétlenül automatikusan történik. Lásd erről külön cikkünket!

A frissítés díjmentesen letölthető a bejelentkezés után megjelenő Letöltés oldalon. Felhasználóink kérésére a frissítés feltelepítését távoli eléréssel óradíjas szolgáltatás keretében vállaljuk, díja 5.000 Ft + áfa / telepítés. A távoli eléréshez a Távsegítség program futtatása szükséges, amely belépés után érhető el.

A korábbi Profit verziók frissítés nélkül továbbra is használhatók, de azokkal 2009. július 1-től már nem állíthatók elő az áfatörvénynek megfelelő számlák.

 

NAV hírek

NAV-hírek
Ez a hírcsatorna összesítve tartalmazza valamennyi magyar nyelvű RSS-csatorna - kivéve a régiós csatornák - információját
NAV-hírek
  • 2008-as jelű bevallás új verziójáról tájékoztatás
  • 2071
    Bevallás a tevékenységét 2020. évben megszüntető, átalakulással megszűnő, a kisadózó vállalkozások tételes adóját vagy a kisvállalati adót 2020. évben vagy 2021. évtől választó adózók részére
  • 2029EUD
    A 2020. évben kezdődő üzleti évi társasági adónak, az energiaellátók jövedelemadójának, az innovációs járuléknak, valamint a szakképzési hozzájárulás különbözetének, és a növekedési adóhitelnek a bevallása az előtársaságok, a naptári évtől eltérő üzleti évet választó adózók, valamint a forintról devizára, devizáról forintra, devizáról más devizára áttérő adózók részére Kérjük, használja a legújabb verziót!

Módosított jogszabályok

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack