A kereskedelmi rendszerek specialistája.

A kereskedelmi rendszerek specialistája.

Legújabb verzió

Belépés

A teljes tartalom csak belépés után érhető el.Regisztráljon saját fiókot, így hozzáférhet minden oldalhoz!

Keresés a webhelyen

Távsegítség

 

Hiba
  • Hiba történt a hírcsatorna adatainak betöltésekor.
Mikor milyen áfakulcsot kell alkalmazni? PDF Nyomtatás E-mail
2009. június 22. hétfő, 14:23

A frissítésként feltelepített Profit automatikusan átállítja a készlettörzsben az áfakulcsokat és a bruttó árakat július 1-én az első indításkor. A törvénymódosításban érintett új 18%-os kedvezményes termékeket forgalmazó felhasználóink ezen termékek áfakulcsát kézzel tudják egyenként beállítani. Lásd erről külön cikkünket!

Fontos tudnivaló, hogy a számlákon alkalmazandó áfakulcsot nem a számla dátuma, hanem a teljesítés időpontja határozza meg. Ebből következik, hogy már júniusban is kiállíthatók lesznek számlák 25%-os áfával, másrész júliusban is készülhetnek számlák 20%-os áfakulccsal.

A Profit a számlaírás tételoldalára beemelt cikkek áfakulcsát a készlettörzsből veszi, ahol a normál áfakulcs július előtt 20%, utána 25%. Korábbi bizonylat beemelésekor (pl. szállítólevél, megrendelés, árajánlat, parkolt bizonylat feldolgozásakor) a tételek az eredeti bizonylat készítésekor alkalmazott áfakulcsokat öröklik. Ha szükséges, a tételek normál áfakulcsainak átváltása a régiről az újra vagy fordítva, akkor ez a Tételoldal Menüben (F10) az Áfakulcs váltása funkcióval lehetséges. Ez felismeri, hogy a tételek a régi vagy új kulcs szerintiek, és ellenkezőjére váltja azokat. A számlába emelt  termékek áfakulcsát egyenként is módosíthatjuk, ha jobbra lapozva az Áfakulcs és áfamérték mezőbe lépünk. Ez főleg az új 18%-os kedvezményes áfakulcsba tartozó termékeknél lehet hasznos.

A fentiekből adódóan kerüljük az összevolt parkolt bizonylat feldolgozás és az összevont szállítólevél feldolgozás során az áfa szempontjából eltérő időszakú bizonylatok összevonását.

 

 

 

NAV hírek

NAV-hírek
Ez a hírcsatorna összesítve tartalmazza valamennyi magyar nyelvű RSS-csatorna - kivéve a régiós csatornák - információját.
NAV-hírek
  • 2008-as jelű bevallás új verziójáról tájékoztatás
  • 2071
    Bevallás a tevékenységét 2020. évben megszüntető, átalakulással megszűnő, a kisadózó vállalkozások tételes adóját vagy a kisvállalati adót 2020. évben vagy 2021. évtől választó adózók részére
  • 2029EUD
    A 2020. évben kezdődő üzleti évi társasági adónak, az energiaellátók jövedelemadójának, az innovációs járuléknak, valamint a szakképzési hozzájárulás különbözetének, és a növekedési adóhitelnek a bevallása az előtársaságok, a naptári évtől eltérő üzleti évet választó adózók, valamint a forintról devizára, devizáról forintra, devizáról más devizára áttérő adózók részére Kérjük, használja a legújabb verziót!

Módosított jogszabályok

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack